belasting.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 29 februari 2024

'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

Kiezen voor een goedkopere verzekering om op die manier de hogere assurantiebelasting te omzeilen is voor ouderen vaak geen optie. Dit stelt ouderenbond Anbo in een reactie op een verhoging van de belasting van 9,7% naar 21%. Eerder had de Consumentenbond al geadviseerd om dubbele en nutteloze verzekeringen op te zeggen.

De verhoging van de assurantiebelasting gaat volgens het Verbond van Verzekeraars een gemiddeld huishouden € 100 extra per jaar kosten. Volgens de Consumentenbond kan een duur verzekerd huishouden echter tot € 800 per jaar besparen door het verzekeringspakket kritisch tegen het licht te houden.

Anbo erkent het nut daarvan, maar stelt dat het niet voor iedereen mogelijk is om over te stappen naar een goedkopere verzekering. "Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de autoverzekeraars senioren op grond van hun leeftijd weigert. Ook worden hogere premies gevraagd voor de autoverzekering.", aldus Anbo. De ouderenorganisatie heeft al eerder aangegeven dat wat haar betreft leeftijd nooit een grondslag voor premieberekening of acceptatie mag zijn. "In alle leeftijdscategorieën moet de schadehistorie de doorslag geven."

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning